20 de febrer, 2013

David Maddox: No hi ha cap dubte de que Catalunya subsidia Madrid






Ahir a The Scotsman l'articulista escocès David Maddox ho deia ben clar: "mentre que hi ha un debat obert sobre si Westminster subisdia a Escòcia, no hi ha cap dubte de que Catalunya subsidia a Madrid".

També diu que "hi ha gent que comença a adonar-se que Catalunya és diferent d'Escòcia en el sentit de que Catalunya té molta més raó per demanar la independència".

I "mentre que hi ha escocesos ocupant alts càrrecs en el govern britànic els catalans són apartats del govern espanyol".

És cert. I encara més: si a la Gran Bretanya tant Tony Blair com Gordon Brown eren escocesos, a Espanya un català està totalment vetat de la presidència del govern. I sinó, que li preguntin al secretari d'Abertis Miquel Roca Junyent.

Això em recorda també la gran quantitat de Primers Ministres quebequesos que hi ha hagut al Canadà, on és impensable que una persona que no sigui bilingüe pugui assolir tal càrrec.

L'unic català que ha arribat mai a presidir un govern espanyol va ser Francesc Pi i Margall al 1873 durant la Primera República. No el varen tolerar més de quaranta dies ja que el varen enderrocar amb un alzamiento militar.

Podeu veure l'article complet aquí.