21 de març, 2012

Roca Junyent és el Primer Secretari del Comité Executiu de l'empresa d'autopistes de peatge ABERTIS

La realitat supera la ficció. En Miquel Roca i Junyent és el Primer Secretari del Comitè Executiu de l'empresa d'autopistes de peatge ABERTIS. No és cap invent. Consta en el mateix  lloc web d'Abertis així com a diversos documents. Salvador Alemany i Mas n'és el president Executiu, Isidre Fainé i Casas n'es un vice-president , Florentino Pérez n'és un altre.

Així doncs, cada cop que passis la targeta per un peatge de l' AP-7 o de l'AP-2 ja saps a on van a parar els teus diners. A la vegada també podràs entendre perquè el novembre del 2010 CiU va presentar una esmena a Madrid per tal que les empreses concessionàries d'autopistes de peatge  rebin compensacions per la disminució de trànsit en comparació amb el que preveia l'estudi de viabilitat.

Després d'uns quants malabarismes parlamentaris, les compensacions varen ser aprovades el 21.12.2010 com un a esmena en el Senat a la Llei Postal . Posteriorment, ja amb el PP al govern, Foment aprova l'allargament de la concessió dels peatges de les autopistes catalanes d'ABERTIS de manera que es pugui compensar a aquesta companyia de les concessions deficitàries (bàsicament, les radials de Madrid ) on els usuaris tenen alternatives gratuïtes.

Així doncs, ja tenim una altra raó per maleir els ossos d'aquest pare de la Constitució i dels seus sequaços. L'altra ens ha fet encara molt més pobres: va rebutjar, el 1977, el Concert Econòmic.