22 de febrer, 2013

Per què Catalunya necessita la independència immediatament

 

Us imagineu un país on el seu govern central aprova un impost del 0% (això és, un zero %) per a la banca de manera que cap govern"autonòmic" (ni ningú) pugui cobrar impostos als bancs mai més?
 
Això és el que ha acaba de succeir en el Regne Bananer d'Espanya on tres comunidades autónomas (les Illes Canaries, Extremadura i Andalusia) cobraven impostos des de temps ençà a la banca pels dipòsits bancaris.

El govern català planejava (tard, com sempre) fer el mateix.

Llavors el govern de Madrid planteja fer una llei que crei un "impost del 0%" que elimini la possibilitat per a les comunitats autònomes de taxar a la banca (segons una curiosíssima llei espanyola no poden cobrar impostos dues administracions a ningú pel "mateix concepte" de manera que preval la "taxació" de Madrid).  Alhora aquesta llei preveu compensar a les comunidades que ja tenien aquesta llei feta.

Però abans de que aquesta llei fos aprovada, Catalunya aprova la seva pròpia llei per taxar a la banca al desembre del 2012. El govern central la recorre al Trubunal Constitucional i d'acord amb l'estranyíssima legislació espanyola pel sol fet de presentar el recurs la llei catalana queda immediatament annulada (a l'inrevès això no és possible). Un simple recurs del govern central pot eliminar a voluntat qualsevol llei de les comunidades autónomas.

Finalment el govern central  aprova la llei taxant a la banca amb un tipus impositiu del 0%. Al mateix temps el ministre Montoro té la barra de dir que "evidentment" no es compensarà a Catalunya com sí que es farà amb les altres comunidades.

Degut a això aquest any Catalunya deixarà d'ingressar 500 milions d'euros, l'equivalent a les retallades que hi ha hagut en la sanitat pública a Catalunya i més del doble de les retallades en l'ensenyament previstes per a aquest any.

A la vegada, un altre recurs al TC elimina l'euro per recepta que estalviava als contribuents catalans més de 400 milions € /any (20 milions de recaptació i 400 milions d'estalvi en medicaments innecessaris).

Què cadascú prengui les conclusions que vulgui.