05 d’agost, 2012

Suspensió temporal de l'euro a 10 països de l'eurozona

 FAFP, 1 d'abril del 2014.-  Aquest matí 10 països han anul·lat l'euro com a divisa de curs legal. La mesura, definida com a suspensió temporal en un comunicat conjunt signat pels ministres d'economia i finances d'Itàlia, Espanya, Irlanda, Portugal, Eslovàquia, Eslovènia,Grècia, Xipre, Montenegro i Malta ha estat anunciada  a l'Estat espanyol per Luís de Guindos, Cristobal Montoro i Soraya Saenz de Santamaría que han comparegut a les 9:30 del matí en una roda de premsa d'urgència.

Responent a les qüestions dels periodistes Luís de Guindos ha assegurat que la mesura es fa d'acord amb un pla acordat pel BCE i els bancs dels països implicats i que la suspensió es mantindrà mentre les economies dels països més afectats per la crisi no entrin en un cicle de recuperació que es creu que podria durar encara "diversos mesos".

S'ha demanat compensió a la ciutadania davant la mesura que obligarà a anar a les entitats bancàries per tal de validar el paper moneda temporalment amb un segell del banc d'Espanya que ja s'ha distribuït aquesta matinada  a les principals ciutats espanyoles pel comandament major de l'exèrcit. En les properes setmanes es distribuirà paper moneda de l'Euro de Transició Espanyol (ETE), encara que no s'ha poguit assegurar uan data concreta.

Les monedes seguiran tenint validesa amb el tipus de canvi especificat entre l'anomenat ETE i l'euro que en els trenta primers minuts ja havia caigut de 166.7 a 315.4.

Cues de ciutadans amb evidents senyals de preocupació s'han format davant de les principals oficines de les entitats bancàries per validar els seus bitllets d'euros i  intentant preguntar sobre l'esdevenidor dels seus estalvis.
 ===================
P.D. Tal notíca esdevindrà una realitat un cop s'hagi destruit tota la xarxa social pública i Europa sigui un reflex dels EUA. No hi ha cap pressa des de l'oligarquia que domina Europa en trencar l'euro i només es farà quan s'hagi donat per satisfeta en el seu rampell destructor i vegi que el retorn del deute espanyol esdevé impossible.