20 de març, 2010

La destrucció del patrimoni arquitectònic de Barcelona

Les imatges mostren la destrucció de l'antic cinema París al portal de l'Àngel de Barcelona i la seva substitució per un altre cub amb finestres quadrades als que ens tenen acostumats els "genials" arquitectes que corren actualment pel regne bananer.

La zona on s'ha comés el crim és a més una de les més visitades pel turisme internacional ja que és just a l'entrada del carrer Montsió, ruta obligada del turisme cultrural que visita els Quatre Gats. Aquesta mostra de barbàrie ens farà doncs ben aviat famosos arreu del món pel que fa al nostre bon gust.

Si bé l'anterior edifici no era gaire gran i estava deixat de la mà de Déu, comptava amb una volta neoclàssica d'una estètica excepcional que, ben arreglada, hauria recordat una versió petita del portal de la Plaça do Comerço de Lisboa. A més, la seva estètica estava d'acord amb la del carrer on estava ubicat. Només un salvatge o una ment irracional podria haver deixat enderrocar-lo.

Fa una trentena d'anys es va desmantellar la industria pesada més important. Paral·lelament s'ha anat destruint part de l'arquitectura menys lletja que havia sobreviscut al franquisme.

No ens queda ara tampoc indústria sense xemeneies.

1 comentari:

otis ha dit...

Doncs si Arnau. Es una llàstima.
Gracies per a l'observació.

Andreu