08 de desembre, 2007

Què és un Regne Bananer?

Espanya és un dels 11 regnes bananers del món. L'expressió “Regne Bananer” fa referència als països productors de plàtans que tenen un Monarca propi. Els estats membres de la Commonwealth que tenen a la Reina d'Anglaterra com a cap d'Estat no són, per tant, inclosos en aquesta definició. Els altres 10 regnes bananers són Tailàndia, Malàisia, Cambòdia, Marroc, Swazilandia, Lesotho, Brunei, Bhutan, Samoa i Tonga.



Espanya és el 24è productor mundial de plàtans. La totalitat de la producció (més de 375.000 tones mètriques) - creix a les subtropicals illes Canàries i es destina al mercat intern espanyol.

Aparentment, els plàtans van ser introduïts a les Canàries pels anglesos al final del segle XIX . Altres fonts situen el seu origen a la Guinea Equatorial (territori espanyol fins el 1967).


Els plàtans espanyols es caracteritzen per ser habitualment de menor tamany que els seus homòlegs tropicals i tenir unes grans taques negres. La seva maduració és irregular i difícil i tenen un gust menys intens i dolç que els plàtans tropicals (comercialitzats a Espanya sota el nom de "bananas"). No obstant, són els preferits dels consumidors del regne d'Espanya.








1 comentari:

Arnau ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.