01 de setembre, 2012

No us amoïneu, només li regalarem 180 000 milions d'euros a la banca

La vigília de la pujada de l'IVA (que sens dubte frenarà l'economia i, de retruc, augmentarà el dèficit públic i l'atur) el govern anuncia que els ciutadans del Regne Bananer haurem de pagar 180000 milions d'euros per comprar actius dolents dels bancs. La coincidència en l'anunci no pot ser casual ja que mentre només es parla del tema de l'IVA tothom s'oblida d'una altra mesura que ens condemna a un empobriment continuat durant tot el que resta de la dècada.

Els com a mínim 180000 milions que haurem d'aportar els contribuents  són per pagar els deutes de la banca, de manera que aquesta quedarà totalment "sanejada", neta  i alliberada. Amb el cinisme propi de l'executiu espanyol de pandereta que caracteritza el Sr Luís de Guindos, aquest ha tingut la barra de dir que recuperarem diners en 10 o 15 anys ja que comprarà  tots els actius dolents que té  la banca per ajuntar-los en un banc públic (el "banco malo") i que després els podrà vendre.

No cal ser cap expert per saber que la compra dels actius es farà a un preu fictici molt més alt del real (per això els bancs no els poden o volen vendre) mentre que la venda que farà el govern haurà de ser al preu del mercat.

Això significa que el dèficit públic de l'estat augmentarà durant els propers 10 anys sense esperança de veure la sortida del túnel en  cap futur proper.

És el moment d'abandonar el vaixell.